Tervetuloa mukaan
koodaamaan!

Kesäleirien ilmoittautuminen on käynnissä!
Ilmoittaudu leireille tästä

Tarkempia tietoja kesäleireistä löydät täältä.

Suomen Koodikoulun kurssitarjonta lukuvuodelle 2017–18 on julkaistu!
Oulun ilmoittautumislomake
Helsingin ilmoittautumislomake

Koodausharrastus ei kuulu pelkästään pelaajille vaan koodaamalla tehdään myös taidetta, musiikkia, laitteita, tarinoita, viihdettä, elämänkertoja, lisättyjä todellisuuksia, virtuaalitodellisuuksia… Koodaamalla voi ilmaista itseään ja tuottaa sisältöjä, joissa vain mielikuvitus on rajana!

Syksyllä 2017 tarjoamme entistä laajemman valikoiman kursseja sekä aloittelijoille että aiemmin koodausta harrastaneille yhteistyössä Kodareiden kanssa.  Järjestämme kursseja Oulussa Pelikampuksen tiloissamme osoitteessa Rantakatu 3 sekä Helsingissä Pikku-Huopalahdessa osoitteessa Paciuksenkaari 17. Lisäksi tarjoamme kursseja Oulun seudun kouluilla.

Syksyn kurssit käynnistyvät viikolla 35 ja jatkuvat 13 kertaa päättyen viikolla 48. Kurssit jatkuvat samoilla aikatauluilla myös kevätkaudella 2018 ja halutessasi voit myös silloin vaihtaa ryhmää.

Oulun Pelikampuksen aikataulu

Oulun lukujärjestys 2017-18

Kurssikuvaukset löydät täältä sekä tämän sivun alaosasta.

Ilmoittaudu Oulun kursseille ilmoittautumislomakkeemme kautta.

Lisätietoja Kodarit 1, Kodarit 2, Pikkukodarit 1 kursseista saat Kodareilta.

Oulun seudun koulujen
aikataulut

Kastellin, Knuutilankankaan, Metsokankaan ja Myllyojan kouluilla jatkuvat kevään 2017 ryhmät uusilla sisällöillä. Toivotamme koulujen ryhmiin tervetulleiksi jatkamaan kaikki vanhat kävijät sekä myös uudet aloittelijat!

  • Metsokangas, ma klo 18.00, Robo
  • Metsokangas, ti klo 17.30, Skidi
  • Kastelli, ma klo 17.45 Mine
  • Myllyoja, to 17.30 Stoori
  • Knuutilankangas, ma 17.00 Skidi

Voit ennakkoilmoittautua kursseille ilmoittautumislomakkeemme kautta.

Koulujen kurssit ja kurssikuvaukset löydät täältä sekä tämän sivun alaosasta.

Helsingin aikataulu

 

Ilmoittaudu Helsingin kursseille ilmoittautumislomakkeemme kautta.

Kurssikuvaukset löydät täältä sekä tämän sivun alaosasta.

Lisätietoja Kodarit 1, Kodarit 2, Pikkukodarit ja Kodarit Aikuiset -kursseista saat Kodareilta.

Hinnoittelu ja ilmoittautuminen

Toimipisteissämme järjestettävät kurssit 249,90 euroa / lukukausi (sis. ALV). Hinta sisältää 13 x 1h opetuksen, tarvittavat laitteet, ohjelmistot ja nettiyhteydet.

Kouluilla järjestettävät kurssit 219,90 euroa / lukukausi (sis. ALV). Hinta sisältää 13 x 75min opetuksen, koululta saatavat tilat ja yhteydet. Vaatii oman laitteen tuomista kurssille.

Mine-kerho 95 euroa / lukukausi (sis. ALV) sisältää välipalan. Jos ilmoittaudut Mine-kurssille, saat kerhon -50% alennuksella hintaan 47,50 euroa / lukukausi.

Kodarit 1, Kodarit 2, Pikkukodarit ja Kodarit aikuiset kurssien osalta tarkista hinnoittelu ja ilmoittautuminen Kodareilta

Ilmoittautumalla syyslukukaudelle varaamme sinulle automaattisesti paikan myös seuraavalle kevätkaudelle samaan ryhmään. Voit kuitenkin syksyn jälkeen vaihtaa ryhmää tai päättää osallistumisesi kokonaan. Laskutus tapahtuu kausi kerrallaan.

Tarjoamme maksuvaihtoehtoja: lukukausimaksun voit suorittaa joko kerralla kauden alussa tai jaettuna kolmeen maksuerään kauden kuluessa.

Annamme myös tyytyväisyystakuun: jos et ensimmäisen tunnin jälkeen ole tyytyväinen, vaan haluat keskeyttää kurssin, saat rahasi takaisin!

Lasku kurssista lähetetään ennen kurssin alkamista. Kurssi toteutuu, jos sille ilmoittautuu vähintään kuusi osallistujaa. Kurssin mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostitse.

Ilmoittaudu kursseille ilmoitautumislomakkeidemme kautta:

Oulun ilmoittautumislomake
Helsingin ilmoittautumislomake

Kurssikuvaukset

Skidi
Mitä se koodaus oikein on? Tutustu perusteisiin yhdessä oman aikuisen kanssa. Haasta vanhempasi mukaan perheen yhteiseen harrastukseen – opitte molemmat koodausta ja pidätte yhdessä hauskaa! Kurssilla opetellaan perusteet helppokäyttöisissä, Internet-selaimessa toimivissa Scratch- ja Touch Develop -oppimisympäristöissä sekä tehdään omia sovelluksia osaamistason mukaan. Suositusikä 5–9 vuotta + aikuinen mukaan. Isommat halukkaat voivat osallistua itsekseenkin.

Pikku-Stoori
Söpöjä lemmikkejä ja hurjia seikkailuja – tee digitarina ja luo taideteoksia yhdessä oman aikuisen kanssa! Tässä on tosi hauska yhteinen harrastus, ja molemmat oppivat koodaamaan. Jos osaat jo lukea ja käyttää tietokonetta itse voit osallistua yksinkin – kurssilta löydät taatusti kavereita! Kurssi yhdistää taidetta, tarinankerrontaa ja digitaalista sisällöntuotantoa. Välineinä muun muassa Scratch ja Touch Develop. Suositusikä 7–10 vuotta. Sopii hyvin aloittelijoille.

Stoori
Söpöjä lemmekkejä ja hurjia seikkailuja – tee oma digitarina ja luo taideteoksia! Kurssi yhdistää taidetta, tarinankerrontaa ja digitaalista sisällöntuotantoa. Osallistu vaikka yhdessä kaverin kanssa! Välineenä muun muassa Scratch, Touch Develop, Python ja Gimp-kuvankäsittelyohjelma. Suositusikä 10–14 vuotta. Sopii hyvin aloittelijoille.

Monsteri
Hurjan suosittu Monsteri-kurssi on tosi siisti tapa oppia ohjelmointia tai syventää osaamista. Kurssilla tehdään oma Pokémonin kaltainen taskuhirviöpeli! Käytämme Touch Develop -ympäristöä ja samalla opitaan ohjelmoimaan mobiililaitteiden GPS-antureita, kameroita sekä hyödyntämään karttapaikannusta ja luomaan lisätyn todellisuuden (augmented reality) sovelluksia. Suositusikä 10–14 vuotta. Sopii aloittelijoille ja koodausta jo harrastaneille.

Mine
Kaikista coolein tapa oppia ohjelmoinnin perusteet tai syventää omaa osaamista. Kurssilla käymme seikkailun läpi Minecraft-maailmassa ja opitaan samalla koodausta. Lisäksi pelaamme ja ohjelmoimme yhdessä verkon ylitse. Suositusikä 10–14. Sopii kaikille, erityisesti niille, jotka tykkäävät Minecraftista.

Minekerho
Kerho, jossa tapaat kavereita, syöt välipalaa, saat tukea läksyjen tekoon ja sen jälkeen heittäydyt kavereiden kanssa Minecraftin maailmaan! PS. Kerro vanhemmillesi, että jos yhdistät kerhon Mine-kurssiin, voit tulla kurssille suoraan koulusta ja saat 50 % alennuksen kerhomaksusta. PPS. Kerro myös että läksyt tarkastetaan ennen pelaamista…

Aparaatti
Tykkäätkö askarrella ja nähdä kätesi jäljen konkreettisesti? BBC micro:bit -laitteella voi käyttää kaikenlaisten härveleiden rakentamiseen roboteista musiikki-instrumentteihin. Vain luovuus on rajana! Tee esimerkiksi oma askelmittari, kitara tai interaktiivinen mielialaosoitin. Tällä kurssilla opit sulautettua ohjelmistokehitystä mahtavien pikku projektien avulla. Välineinä BBC micro:bit ja Make Code -ympäristö. Suositusikä 10–14, sopii aloittelijoille ja koodausta jo harrastaneille.

Startti
Opi ohjelmoinnin perusteet tai syvennä osaamistasi helppokäyttöisessä, Internet-selaimessa toimivassa Touch Develop -oppimisympäristössä. Kurssilla kehitetään omia sovelluksia, erityisesti pelejä, kuten Pong- ja Fruit Ninja -kloonit! Sopii nuorisolle ja aikuisille aloittelijoista jo koodausta harrastaneisiin. Minimi-ikäsuositus 14 vuotta.

Webbi jr
Haluatko tehdä omat kotisivut? Tule ideasi kanssa niin opit toteuttamaan HTML-sivuja ja julkaisemaan niitä netissä. Suositusikä 10–14v. Sopii aloittelijoille ja kaikille jotka ovat kiinnostuneet webbiohjelmoinnista.

Webbi
Haluatko tehdä omat kotisivut? Tule ideasi kanssa niin opit kotisivujen teknisen toteutuksen ja julkaisun. Välineinä mm. HTML, CSS, Javascript, Django, Python. Sopii nuorille ja aikuisille aloittelijoille ja kaikille jotka ovat kiinnostuneet webbiohjelmoinnista. Minimisuositusikä 14 vuotta.

Unity
Koodausta jo harrastaneille mahtava kurssi, jolla opitaan peliohjelmointia Unity 3D -ympäristössä. Tämän kurssin jälkeen voit hakea vaikka kesätyöpaikkaa pelifirmasta 😉 Omat ryhmä lapsille ja nuorille 11-vuotiaasta alkaen sekä nuorille ja aikuisille 14-vuotiaasta alkaen.

Blogi
Olisi kiva aloittaa bloggaaminen mutta et tiedä miten? Kurssilla käydään selkokielisesti läpi ja opitaan kaikki tarvittava blogin pitämiseen, esimerkiksi blogialustat, tekstin tuottaminen, kuvien käsittely, hakukoneoptimointi… Sopii nuorille ja aikuisille 14-vuotiaasta alkaen.

Robo
Hauska koodauskurssi missä opitaan sekä mekaniikan perusteita että ohjelmointia rakentamalla ja ohjelmoimalla robotteja. Suositusikä 8–12. Sopii aloittelijoille ja koodausta jo harrastaneille.

Micro::bit -kuvalähde: By Ravi Kotecha – Own work, CC BY-SA 4.0
HTML-kuvalähde: By ErickDimas 001 (Own work) CC BY-SA 3.0
Unity-kuvalähde: By Unity Technologies [Public domain]
Blogi-kuvalähde: Nick Youngson (Creative Commons 3 – CC BY-SA 3.0)
Robo-kuvalähde: David Luders – Fllying Fish EV3 Robot (pair) (Creative Commons 2 – CC BY-SA 2.0)

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save