Kurssit

Oulun lukujärjestys 2017 – 2018

Kurssikuvaukset alla. Ilmoittaudu Ouluun TÄSTÄ.


Helsingin lukujärjestys 2017 – 2018

Kurssikuvaukset alla. Ilmoittaudu Helsinkiin TÄSTÄ.


Hinnoittelu

Syksyn kurssien viimeiset paikat nyt vain 199 euroa / lukukausi (sis. ALV). Hinta sisältää opetuksen, tarvittavat laitteet, ohjelmistot ja nettiyhteydet.

Kodarit 1, Kodarit 2, Pikkukodarit ja Kodarit aikuiset kurssien osalta tarkista hinnoittelu ja ilmoittautuminen Kodareilta

Ilmoittautumalla syyslukukaudelle varaamme sinulle automaattisesti paikan myös seuraavalle kevätkaudelle samaan ryhmään. Voit kuitenkin syksyn jälkeen vaihtaa ryhmää tai päättää osallistumisesi kokonaan. Laskutus tapahtuu kausi kerrallaan.

Tarjoamme maksuvaihtoehtoja: lukukausimaksun voit suorittaa joko kerralla kauden alussa tai jaettuna kolmeen maksuerään kauden kuluessa.

Annamme myös tyytyväisyystakuun: jos et ensimmäisen tunnin jälkeen ole tyytyväinen, vaan haluat keskeyttää kurssin, saat rahasi takaisin!

Lasku kurssista lähetetään ennen kurssin alkamista. Kurssi toteutuu, jos sille ilmoittautuu vähintään kuusi osallistujaa. Kurssin mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostitse.


Kurssikuvaukset

Skidi
Mitä se koodaus oikein on? Tutustu perusteisiin yhdessä oman aikuisen kanssa. Haasta vanhempasi mukaan perheen yhteiseen harrastukseen – opitte molemmat koodausta ja pidätte yhdessä hauskaa! Kurssilla opetellaan perusteet helppokäyttöisissä, Internet-selaimessa toimivissa Scratch- ja Touch Develop -oppimisympäristöissä sekä tehdään omia sovelluksia osaamistason mukaan. Suositusikä 5–9 vuotta + aikuinen mukaan. Isommat halukkaat voivat osallistua itsekseenkin.

 

 

Stoori
Söpöjä lemmekkejä ja hurjia seikkailuja – tee oma digitarina ja luo taideteoksia! Kurssi yhdistää taidetta, tarinankerrontaa ja digitaalista sisällöntuotantoa. Osallistu vaikka yhdessä kaverin kanssa! Välineenä muun muassa Scratch, Touch Develop, Python ja Gimp-kuvankäsittelyohjelma. Suositusikä 10–14 vuotta. Sopii  hyvin aloittelijoille.

 

 

Monsteri

Hurjan suosittu Monsteri-kurssi on tosi siisti tapa oppia ohjelmointia tai syventää osaamista. Kurssilla tehdään oma Pokémonin kaltainen taskuhirviöpeli! Käytämme Touch Develop -ympäristöä ja samalla opitaan ohjelmoimaan mobiililaitteiden GPS-antureita, kameroita sekä hyödyntämään karttapaikannusta ja luomaan lisätyn todellisuuden (augmented reality) sovelluksia. Suositusikä 10–14 vuotta. Sopii aloittelijoille ja koodausta jo harrastaneille.

 

Mine
Kaikista coolein tapa oppia ohjelmoinnin perusteet tai syventää omaa osaamista. Kurssilla käymme seikkailun läpi Minecraft-maailmassa ja opitaan samalla koodausta. Lisäksi pelaamme ja ohjelmoimme yhdessä verkon ylitse. Suositusikä 10–14. Sopii kaikille, erityisesti niille, jotka tykkäävät Minecraftista.

 

Aparaatti
Tykkäätkö askarrella ja nähdä kätesi jäljen konkreettisesti? BBC micro:bit -laitteella voi käyttää kaikenlaisten härveleiden rakentamiseen roboteista musiikki-instrumentteihin. Vain luovuus on rajana! Tee esimerkiksi oma askelmittari, kitara tai interaktiivinen mielialaosoitin. Tällä kurssilla opit sulautettua ohjelmistokehitystä mahtavien pikku projektien avulla. Välineinä BBC micro:bit ja Make Code -ympäristö. Suositusikä 10–14, sopii aloittelijoille ja koodausta jo harrastaneille.

 

Startti
Opi ohjelmoinnin perusteet tai syvennä osaamistasi helppokäyttöisessä, Internet-selaimessa toimivassa Touch Develop -oppimisympäristössä. Kurssilla kehitetään omia sovelluksia, erityisesti pelejä, kuten Pong- ja Fruit Ninja -kloonit! Sopii nuorisolle ja aikuisille aloittelijoista jo koodausta harrastaneisiin. Minimi-ikäsuositus 14 vuotta.

 

 

Webbi
Haluatko tehdä omat kotisivut? Tule ideasi kanssa niin opit kotisivujen teknisen toteutuksen ja julkaisun. Välineinä mm. HTML, CSS, Javascript, Django, Python. Sopii nuorille ja aikuisille aloittelijoille ja kaikille jotka ovat kiinnostuneet webbiohjelmoinnista. Minimisuositusikä 14 vuotta.

 

 

 

UnityKoodausta jo harrastaneille mahtava kurssi, jolla opitaan peliohjelmointia Unity 3D -ympäristössä. Tämän kurssin jälkeen voit hakea vaikka kesätyöpaikkaa pelifirmasta 😉 Omat ryhmä lapsille ja nuorille 11-vuotiaasta alkaen sekä nuorille ja aikuisille 14-vuotiaasta alkaen.

 

Micro::bit -kuvalähde: By Ravi Kotecha – Own work, CC BY-SA 4.0
HTML-kuvalähde: By ErickDimas 001 (Own work) CC BY-SA 3.0
Unity-kuvalähde: By Unity Technologies [Public domain]