Kurssikuvaukset 2017-2018

Kurssikuvaukset

Skidi
Mitä se koodaus oikein on? Tutustu perusteisiin yhdessä oman aikuisen kanssa. Haasta vanhempasi mukaan perheen yhteiseen harrastukseen – opitte molemmat koodausta ja pidätte yhdessä hauskaa! Kurssilla opetellaan perusteet helppokäyttöisissä, Internet-selaimessa toimivissa Scratch- ja Touch Develop -oppimisympäristöissä sekä tehdään omia sovelluksia osaamistason mukaan. Suositusikä 5–9 vuotta + aikuinen mukaan. Isommat halukkaat voivat osallistua itsekseenkin.

Pikku-Stoori
Söpöjä lemmikkejä ja hurjia seikkailuja – tee digitarina ja luo taideteoksia yhdessä oman aikuisen kanssa! Tässä on tosi hauska yhteinen harrastus, ja molemmat oppivat koodaamaan. Jos osaat jo lukea ja käyttää tietokonetta itse voit osallistua yksinkin – kurssilta löydät taatusti kavereita! Kurssi yhdistää taidetta, tarinankerrontaa ja digitaalista sisällöntuotantoa. Välineinä muun muassa Scratch ja Touch Develop. Suositusikä 7–10 vuotta. Sopii hyvin aloittelijoille.

Stoori
Söpöjä lemmekkejä ja hurjia seikkailuja – tee oma digitarina ja luo taideteoksia! Kurssi yhdistää taidetta, tarinankerrontaa ja digitaalista sisällöntuotantoa. Osallistu vaikka yhdessä kaverin kanssa! Välineenä muun muassa Scratch, Touch Develop, Python ja Gimp-kuvankäsittelyohjelma. Suositusikä 10–14 vuotta. Sopii hyvin aloittelijoille.

Monsteri
Hurjan suosittu Monsteri-kurssi on tosi siisti tapa oppia ohjelmointia tai syventää osaamista. Kurssilla tehdään oma Pokémonin kaltainen taskuhirviöpeli! Käytämme Touch Develop -ympäristöä ja samalla opitaan ohjelmoimaan mobiililaitteiden GPS-antureita, kameroita sekä hyödyntämään karttapaikannusta ja luomaan lisätyn todellisuuden (augmented reality) sovelluksia. Suositusikä 10–14 vuotta. Sopii aloittelijoille ja koodausta jo harrastaneille.

Mine
Kaikista coolein tapa oppia ohjelmoinnin perusteet tai syventää omaa osaamista. Kurssilla käymme seikkailun läpi Minecraft-maailmassa ja opitaan samalla koodausta. Lisäksi pelaamme ja ohjelmoimme yhdessä verkon ylitse. Suositusikä 10–14. Sopii kaikille, erityisesti niille, jotka tykkäävät Minecraftista.

Minekerho
Kerho, jossa tapaat kavereita, syöt välipalaa, saat tukea läksyjen tekoon ja sen jälkeen heittäydyt kavereiden kanssa Minecraftin maailmaan! PS. Kerro vanhemmillesi, että jos yhdistät kerhon Mine-kurssiin, voit tulla kurssille suoraan koulusta ja saat 50 % alennuksen kerhomaksusta. PPS. Kerro myös että läksyt tarkastetaan ennen pelaamista…

Aparaatti
Tykkäätkö askarrella ja nähdä kätesi jäljen konkreettisesti? BBC micro:bit -laitteella voi käyttää kaikenlaisten härveleiden rakentamiseen roboteista musiikki-instrumentteihin. Vain luovuus on rajana! Tee esimerkiksi oma askelmittari, kitara tai interaktiivinen mielialaosoitin. Tällä kurssilla opit sulautettua ohjelmistokehitystä mahtavien pikku projektien avulla. Välineinä BBC micro:bit ja Make Code -ympäristö. Suositusikä 10–14, sopii aloittelijoille ja koodausta jo harrastaneille.

Startti
Opi ohjelmoinnin perusteet tai syvennä osaamistasi helppokäyttöisessä, Internet-selaimessa toimivassa Touch Develop -oppimisympäristössä. Kurssilla kehitetään omia sovelluksia, erityisesti pelejä, kuten Pong- ja Fruit Ninja -kloonit! Sopii nuorisolle ja aikuisille aloittelijoista jo koodausta harrastaneisiin. Minimi-ikäsuositus 14 vuotta.

Webbi jr
Haluatko tehdä omat kotisivut? Tule ideasi kanssa niin opit toteuttamaan HTML-sivuja ja julkaisemaan niitä netissä. Suositusikä 10–14v. Sopii aloittelijoille ja kaikille jotka ovat kiinnostuneet webbiohjelmoinnista.

Webbi
Haluatko tehdä omat kotisivut? Tule ideasi kanssa niin opit kotisivujen teknisen toteutuksen ja julkaisun. Välineinä mm. HTML, CSS, Javascript, Django, Python. Sopii nuorille ja aikuisille aloittelijoille ja kaikille jotka ovat kiinnostuneet webbiohjelmoinnista. Minimisuositusikä 14 vuotta.

Unity
Koodausta jo harrastaneille mahtava kurssi, jolla opitaan peliohjelmointia Unity 3D -ympäristössä. Tämän kurssin jälkeen voit hakea vaikka kesätyöpaikkaa pelifirmasta 😉 Omat ryhmä lapsille ja nuorille 11-vuotiaasta alkaen sekä nuorille ja aikuisille 14-vuotiaasta alkaen.

Blogi
Olisi kiva aloittaa bloggaaminen mutta et tiedä miten? Kurssilla käydään selkokielisesti läpi ja opitaan kaikki tarvittava blogin pitämiseen, esimerkiksi blogialustat, tekstin tuottaminen, kuvien käsittely, hakukoneoptimointi… Sopii nuorille ja aikuisille 14-vuotiaasta alkaen.

Robo
Hauska koodauskurssi missä opitaan sekä mekaniikan perusteita että ohjelmointia rakentamalla ja ohjelmoimalla robotteja. Suositusikä 8–12. Sopii aloittelijoille ja koodausta jo harrastaneille.

Micro::bit -kuvalähde: By Ravi Kotecha – Own work, CC BY-SA 4.0
HTML-kuvalähde: By ErickDimas 001 (Own work) CC BY-SA 3.0
Unity-kuvalähde: By Unity Technologies [Public domain]
Blogi-kuvalähde: Nick Youngson (Creative Commons 3 – CC BY-SA 3.0)
Robo-kuvalähde: David Luders – Fllying Fish EV3 Robot (pair) (Creative Commons 2 – CC BY-SA 2.0)