Terveisiä Oulun koodileiriltä!

Pelikampus heräili Perämeren rannalla uuteen päivään, kun leiriopettajat Sirkku ja Olli saapuivat paikalle ennen yhdeksää. Pian ilmestyivät myös ensimmäiset leiriläiset luokan ovesta sisään ja toivoteltiin hyvät huomenet. Sitten alkoivat jo päivän ensimmäiset Clash Royale -taistelut, Minecraft-maailmojen rakentelu ja Blokus-lautapelin laattojen kilinä. Spinnereitäkin pyöriteltiin pöydän reunalla.

Kymmenen aikaan kaikki olivat paikalla ja pelaaminen lopetettiin, kun päivän ensimmäinen koodaustunti alkoi. Tänään tiistaina Olli opetti 3D-ohjelmointia Kodulla, jolla saa helposti näyttävän näköisiä pelejä. Ensin käytiin yhdessä läpi pelikentän luominen ja perusteet pelimekaniikasta. Toisille Kodu oli tuttu ja näytöille ilmestyi nopeasti kokonaisia maailmoja. Aloittelijoita puolestaan neuvottiin tarvittaessa ja heilläkin kuumönkijät lähtivät pian liikkeelle. Omia tuotoksia esiteltiin vieruskavereille ja puolitoista tuntia vilahti vauhdilla.

Sitten oli lounas viereisessä ruokasalissa ja iloinen rupattelu jatkui makaronilaatikon yllä. Syömisen jälkeen laitettiin lippikset päähän ja lähdettiin kaikki läheiseen puistoon. Sää suosi tänäänkin ja leiriläiset saivat hyvän annoksen happea.

Iltapäivän koodaustunnilla jatkettiin Kodu-pelien hiomista, lisättiin vuoristoja ja vesistöjä, ja laitettiin kalat keräämään pisteitä omenoita syömällä. Lopputuloksena on valmiita pelejä, jotka eivät kalpene Pelikampuksen aikuisten koodaajien tuotoksien rinnalla.

Välipalan jälkeen sai vapaasti touhuta mitä haluaa ja esimerkiksi Magic: The Gathering -peli valtaa yhden pöydän. Toki tietokonepelejäkin pelataan. Yksi hassu suosikkipeli Oulussa tällä viikolla on ollut Sakarin villapaitapeli. Siitä päätettiin tehdä huomenna omia klooneja Scratchillä.

Tällainen oli Oulun koodileirin päivä 13.6.2017!

Kommentointi on suljettu, mutta paluuviitteet ja päivitysilmoitukset ovat avoinna.